Conferenties

Conferenties

Een conferentie is een woord wat veel mensen eerst niet wisten wat het nou precies was. Vooral het laatste jaar is dat heel erg veranderd en weet iedereen in Nederland inmiddels wel wat het is. Elke week zien we twee mensen voor de tv staan die ons wekelijks uitleg geven hoe we ons moeten gedragen en wat telkens de nieuwe regels worden. Dat heeft allemaal te maken met corona. In het bedrijfstak heeft een conferenties eigenlijk meer te maken met besprekingen van bepaalde dingen. Bij zulke bijeenkomsten wordt er waarschijnlijk meer gesproken over een vergadering. Het is een gesprek wat je met meerdere personen wordt om een bepaalde reden. Dat kan zijn dat de communicatie verbeterd moet worden en dat je naar een oplossing zoekt met mensen die erover gaan.

Het zoeken naar zo’n oplossing kan ook best lastig zijn zo kan je er meerdere malen over vergaderen om uit te zoeken wat nou precies nog verder het probleem is en wat je nou eraan kan doen om het deze keer wel te laten slagen. Vaak worden er ook presentaties gegeven tijdens een conferenties. Dat kan ook met alles zijn. Wat wij vooral nu zien in Nederland is dat het een pers conferentie is. Dat houd in dat de minister van Nederland gaat vertellen hoe en wat de nieuwe regels zijn voor een aankomende periode. Ook vertel je erin wat je allemaal gaat aanpassen van wat eerder normaal is en hoe lang het zal gaan duren voordat het daadwerkelijk weer normaal is. Een persconferentie worden door de meeste mensen vooral de laatste tijd negatief ervaren omdat er niks positiefs wordt gezegd. Het is dus al minister ook moeilijk om jezelf in die positie te zetten.

Een gemeenschappelijke toekomst

Een persconferentie is meestal een organisatie wat allemaal bij elkaar hoort en dat ze gaan praten over een gemeenschappelijke toekomst. Het is dus enorm belangrijk dat iedereen weet wat zijn rol is dat dat hij of zij ook weet wat er gezegd moet worden. Het heeft dus vaak een maatschappelijk en een sociaal thema. Een conferentie bestaat ook al heel lang zo werd het al eens eerder gebeurt lang voordat wij geboren werden in Parijs in 1919. Die conferentie werd het vredesconferentie genoemd. Dat werd opgericht door de winnaars van de eerste wereldoorlog. Nu ruim 100 jaar later gaan ze heel ergens anders over. Toch heeft dit geen minder effect als toen die tijd.

evangeline-shaw-nwLTVwb7DbU-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN

Brainstormsessies

Training

Cursussen