Eerste tip: denk niet dat het examen een makkie wordt

Het mooiste is dat je in één keer slaagt voor je theorie-examen bromfiets. Maar feit is dat de helft van degenen die examen doen, zonder certificaat terug naar huis gaan. En het later weer mogen proberen. Om de kans te vergroten dat jij wel meteen slaagt, presenteren we in dit blog een aantal tips die daarbij echt kunnen helpen. Zeker als je ze allemaal gaat volgen. Met deze tips ga je sowieso beter je bromfiets theorie oefenen. Zo vergroot je de mogelijkheid dat je maar één keer examen hoeft te doen.

Eerste tip: denk niet dat het examen een makkie wordt

Rare tip? Veel mensen denken dat een bromfietsexamen niet al teveel voorstelt. Ze komen met een te grote zelfverzekerdheid de examenzaal in en zijn niet al te geconcentreerd. Ga goed voorbereid je examen tegemoet. Zie het niet als een spelletje maar bekijk elke vraag bloedserieus.

Tweede tip: zet de datum van je theorie-examen alvast vast

Als je je eindpunt (het examen) hebt vastgelegd, dan weet je ook hoeveel tijd je nog resteert voor het bromfiets theorie oefenen. Je schuift dan niet het leren naar een steeds later moment. De te leren hoofdstukken kun je zo ook mooi verdelen over de tijd tussen beginmoment en examenmoment.

Derde tip: Start met het bromfiets theorie oefenen

Het CBR, de instantie die het examen regelt, heeft de leerstof onderverdeeld in onderwerpen. Jouw lesmateriaal uit een boek of van een online-videocursus bevat dezelfde onderwerpen. Herken de onderwerpen en zet ze op een lijstje. Vind je bepaalde onderwerpen pittig, markeer die dan met een stift. Zo weet je waar je extra aandacht aan moet geven.

Vierde tip: maak notities tijdens het leren van je bromfiets theorie oefenen

Als je online of in een tekstboek dingen tegenkomt die je niet snapt, kun je dat even laten liggen. Maar maak er wel een notitie van. Zo krijg je een lijst met zaken die je nog niet goed begrijpt. De eenvoudige dingen leer je eerst wel. Dan wordt dan een kennisbasis waardoor je later alsnog de moeilijker dingen van je notitieblokje aan kunt pakken. Zo helpt je algemene basiskennis jou om later de problematische lesstof toch nog te begrijpen.

Vijfde tip: leer met korte tussenpozen

Ga niet vele uren lang bromfiets theorie oefenen. Op een gegeven moment komt er toch niets meer bij je naar binnen. Besteed er een goed uur aan en ga dan lekker buiten of in de stad iets doen. Daarna pak je de lesstof nog een keer een half uurtje op. Het is onmogelijk om in korte tijd de theorie goed te leren.

Zesde tip: heb vertrouwen in je bromfiets theorie oefenen

Het kan twee kanten opgaan tijdens het bromfiets theorie oefenen. Of je wordt zelfverzekerd want je snapt alles. Of je gaat twijfelen en blijft sommige onderwerpen moeilijk vinden. Dan is het tijd om die onderwerpen nog eens te gaan oefenen. En te kijken of je verbeteringen ziet tijdens het maken van een online proefexamen. Je zult zien dat het steeds beter gaat en dat is goed voor je vertrouwen.

Zevende tip: ga je te buiten aan online proefexamens

Als bromfiets theorie oefenen geen geheimen meer voor je heeft, is het tijd om met examens zelf te gaan oefenen. Zo leer je hoe de vragen eruitzien en welke antwoorden daarop worden verwacht. Maak liever 20 online examens dan 2. Het is dé manier om je voor te bereiden op het examen zelf.

Wil je verder vooruit kijken voor in de toekomst? Ga dan alvast je auto theorie oefenen.