Kan ik een bedrijf beginnen naast de loondienst

Waarschijnlijk zit je al een tijdje te denken om een eigen bedrijf te starten, maar je bent bang dat dit ten koste gaat van je huidige baan. Daarom zijn hier tips waar jij op moet letten bij het beginnen met een eigen bedrijf – wellicht als zzp’er – naast je loondienst.  

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het starten als zzp’er terwijl je nog werkt en een vast dienstverband hebt. Bij het beginnen als zzp’er naast de loondienst word je een hybride ondernemer genoemd. Het voordeel van hybride ondernemer zijn is naast dat je een vast inkomen hebt, meer zekerheid hebt. Dit betekent dus dat je niet afhankelijk bent van je eigen bedrijf, dat is vooral bij de opstart belangrijk. 

Belangrijk: Stel je werkgever op de hoogte van de situatie 

In loondienst werk je altijd voor een baas, die van jou 100% inzet verwacht. Jouw baas is nog steeds de man of vrouw die jou betaald, vergeet dit niet. Bespreek daarom even met je baas dat je een eigen bedrijf begint, dat wordt zeker gewaardeerd.  

Kijk ook even goed naar de CAO, en jouw arbeidsovereenkomst. Hier staat namelijk in of jij wel of geen eigen onderneming mag starten naast het werk dat je nu doet.   

Ook is het aangeraden om niet met jouw baas te concurreren, dan kan je er wel vanuit gaan dat hij dat niet toestaat. Kijk daarom even of het wel verstandig is om in loondienst te blijven. Je wilt beginnen met iets waar je expert in bent en uiteindelijk je product of dienst verkopen met zoveel mogelijk winst. Daarom is het verstandig om een dienst zoals freelance factoring in te schakelen, dan hoef jij je niet meer te focussen op dingen zoals factureren. 

Payrolling 

In een idealistisch wereldje kunnen beide gecombineerd worden. Maar zzp’er zijn naast de loondienst blijkt lastiger dan je zou verwachten. Een eigen bedrijf starten kost veel tijd, tijd die je niet veel hebt als je ook voor een werkgever werkt. Zij verwachten namelijk ook alle inzet van jou. Het probleem is dus echt: Tijd. 

Dus je vraagt je af hoe je dit kan oplossen: Payroll Freelancing inschakelen. Als beginnend bedrijf is het handig om dat uit te besteden. Je hoeft dan niet meer te focussen op bijzaken en kan focussen op jouw werk, waar jij in gespecialiseerd bent.